برندسازی محصول چطور انجام می شود
تصور کنید که برای فروش محصولات خود دیگر به اجرای کمپینهای فروشمحور متکی نباشید؛ مردم با رغبت آنها را بخرند و بهطور خودجوش، به دیگران هم معرفی کنند.
رؤیای هر کسبوکاری این است که روزی به این مرحله برسد. مرحلهای که بخشی از بازاریابی محصولاتشان توسط مردم انجام شود و دیگر تمام هزینههایشان را صرف ترغیب آنها به خرید نکنند. در این صورت، وقت و هزین? بیشتری برای تمرکز بر بخشهای دیگر خواهند داشت؛ میتوانند مجموعه را گسترش دهند، فرایندهای داخلی خود را بهبود ببخشند یا کمپینهای هدفمندتری را برای حفظ مشتریان فعلی خود طراحی کنند. کسانی که به دنبال ثبت برند هستند اما زمان و شرایط ثبت برند را ندارند میتوانند از طریق شرکت بورس برند، که تو صنعت فروش برند آماده فعالیت میکنند برندشان را خریداری کنند
برای تحقق این رؤیا، باید برند و محصولتان، ملک? ذهن مخاطبان شوند و به جایگاهی ثابت در بین آنها برسند. این کار تنها با استراتژی برندینگ و ساخت برند ممکن است. در این مقاله، به شما توضیح میدهیم که برندینگ به چه معناست و چگونه میتوان مراحل برندسازی را با موفقیت طی کرد.
برندینگ چیست؟
در 9 مرحله، برندی موفق بسازید
تفاوت برندینگ محصول با برندینگ شرکتی
نحوه? پیادهسازی برندینگ محصول
برندینگ چیست؟
برندینگ یا برندسازی به تمام اقداماتی گفته میشود که کسبوکارها انجام میدهند تا تصویری برجسته از محصول، خدمت و مجموع? خود در ذهن مخاطبان بسازند. این استراتژی هویتی انسانی – با ویژگیهای رفتاری و ظاهری خاص خود – به شرکتها میبخشد و ارتباطی حسی بین آنها و مشتریان شکل میدهد.
توجه: مراحل برندسازی یک محصول متفاوت است؛ چراکه شما هنگام برندینگ محصول، یک محصول مشخص را در نوک پیکان تمام کمپینهای تبلیغاتی و بازاریابی قرار میدهید؛ ولی در برندینگ شرکتی، طیف وسیعی از محصولات و خدمات به نام شرکت ارائهدهنده درگیرند.
ابتدا، بیایید مراحل برندینگ را بررسی کنیم و سپس به نحوه? پیادهسازی برندینگ محصول بپردازیم.
دوره رایگان صفر تا صد کار با پنل یکتانت منتشر شد. آموزش ببینید و مدرک بگیرید
دوره رایگان صفر تا صد کار با پنل یکتانت منتشر شد. آموزش ببینید و مدرک بگیرید
این دوره ویدیویی از مقدمات و مبانی تبلیغات آنلاین شروع میشود و بعد با الگوریتم یکتانت آشنا میشوید. راهاندازی و بهینه سازی کمپینهای یکتانت را یاد میگیرید و بعد از قبولی در آزمون نهایی، مدرک دوره را دریافت میکنید.
ثبتنام arrow-left
در 9 مرحله، برندی موفق بسازید
ساخت برند در یک شب ممکن نیست و شاید لازم باشد سالها برای آن وقت و هزینه صرف کنید؛ اما در هر نقطه از مسیر که باشید، یک اشتباه کوچک میتواند تمام آنچه را که ساختهاید، خراب کند و شما را باز به نقط? صفر برگرداند. در بدترین حالت، برای همیشه حمایت و جایگاه خود را در بین مردم از دست میدهید.
برای دوری از این اتفاق، باید استراتژی خود را بر پایهای محکم بنا کنید و قدمهای ابتدایی مراحل برندینگ را بهدرستی بردارید. در این صورت، برندی قدرتمند میسازید که در برابر هر زلزلهای مقاوم خواهد بود و بهراحتی ویران نمیشود.
به همین خاطر، اجازه دهید به سراغ معرفی مراحل برندسازی برویم:
1. هدف کسبوکار خود را تعیین کنید
هر برند موفقی یک هدف قدرتمند و متمرکز دارد. این هدف همیشه مبنای تلاشها و فعالیتهای کسبوکار قرار میگیرد، اجازه نمیدهد از مسیر درست خارج شود و در نگرش مشتریان، کارمندان و بازار نسبت به آن تأثیر میگذارد.
اگر در تعیین هدف خود سردرگم هستید، از دایر? طلایی سیمون سینک (Simon Sinek) استفاده کنید و سه سؤال زیر را پاسخ دهید:
چه چیزی (What): محصول یا کسبوکار شما چه ویژگیهایی دارد؟ و چه ارزشی به مشتری ارائه میدهد؟
چگونه (How): چگونه میتوانید متفاوت از رقبا باشید؟ مزیت رقابتی و نقط? تمایز شما نسبت به آنها چیست؟ و چرا باید مردم به شما توجه کنند؟
چرا (Why): چرا این مجموعه شکل گرفته است؟ و میخواهد چه مشکلی را حل کند؟
2. رقبای خود را بشناسید
با شناخت رقبا متوجه میشوید که چه جایگاهی در بازار دارید و باید به کجا برسید؛ همچنین نقاط تمایز و قوت خود را کشف میکنید و میتوانید برای قانعکردن مخاطب، روی آنها مانور دهید. برای این کار، ابتدا سؤالات زیر را بررسی کنید:
کدام شرکتها رقیب اصلی شما به حساب میآیند؟
چه موفقیتها و شکستهایی داشتهاند؟
محصولات آنها چه ویژگیهایی دارند؟
مشتریان و کاربران وب، چه چیزهایی دربار? آنها میگویند؟
از چه کانالهای آفلاین و آنلاینی برای بازاریابی خود استفاده میکنند؟
دادههایی را که به دست میآورید، در یک جدول وارد کنید و مقایسهای بین آنها و اطلاعات مجموع? خود انجام دهید. کدام دغدغ? مشتری در این بازار نادیده گرفته شده است که محصول شما میتواند به آن پاسخ دهد؟
مقاله پیشنهادی: برندینگ دیجیتال چیست؛ برندسازی دیجیتال به زبانی ساده
3. مخاطب هدف خود را تعیین کنید
تمام کسبوکار شما حول مخاطب میچرخد؛ مأموریت و پیام شما را رفتارها، نیازها و سبک زندگی او مشخص میکنند. نمیتوان هم? مردم و بازار را مشتریان خود دانست و رضایت تمام آنها را جلب کرد؛ بنابراین باید بخشی از بازار را انتخاب کنید.
کسانی که به دنبال ثبت برند هستند از این قسمت اطلاعات لازم را کسب کنند
برندهای مختلف مایع ظرفشویی را در نظر بگیرید. آنها محصولی یکسان دارند؛ اما هر یک بر سگمنت متفاوتی از جامعه تمرکز کردهاند:
دورتو با شعار «بوی تمیزی میدهد» و شخصیت عمهخانم، افرادی را انتخاب کرده است که به تمیزی و براقکردن ظرفها اهمیت میدهند.
خاکستر با شعار «بدون پارابن» به سراغ مصرفکنندگانی میرود که نگران سلامت خود هستند و از مواد شیمیایی و سمی دوری میکنند.
پریل هم میگوید: «فقط یک قطره کافی است» و روی سخنش کاربرانی هستند که بهصرفهبودن محصول برایشان در اولویت قرار دارد.
شعار دورتو
میتوانید مخاطب ایدئال خود را بسازید. از خود بپرسید میخواهید چه کسی مشتری شما باشد و این شخص از چه ویژگیها و عادتهای رفتاریای برخوردار است. سپس، براساس همین پرسونا، استراتژیهای بازاریابی خود را تدوین کنید.
تا اینجای کار، با 3 مرحله از مراحل برندسازی آشنا شدید. ادامه? مسیر به انجام صحیح این 3 مرحله گره خورده است؛ بنابراین توصیه میکنیم کمی وسواس به خرج دهید و از آنها سرسری نگذرید.
خبرنام? یکتانت را از دست ندهید!
خبرنام? یکتانت را از دست ندهید!
هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما میفرستیم.
آدرس ایمیل
عضویت
4. مأموریت و چشمانداز خود را مشخص کنید
داشتن یک چشمانداز و مأموریت مشخص به شما کمک میکند تصمیمهای درستی بگیرید و فرایندهای هدفمندتر و مؤثرتری تعریف کنید.
چشمانداز (Vision):
در چشمانداز هدف بلندمدت، رؤیا یا آیند? ایدئالی را تعریف میکنید که میخواهید روزی به آن برسید. این هدف میتواند آرمانی و احساسی باشد. برای مثال، دیزنیلند چشمانداز خود را اینگونه تعریف کرده است:
هم? مردم خوشحال باشند
چشمانداز به کارمندان برای تلاش بیشتر و عملکرد بهتر انگیزه میدهد و آنها را نسبت به کارشان متعهد میسازد.
مأموریت (Mission):
مأموریت به کارهای در حال انجام شما گفته میشود و باید در نهایت، شما را به چشماندازتان برسانند. به عبارتی، مأموریت مشخص میکند چگونه و با انجام چه کارهایی به چشمانداز خود میرسید.
باز هم برگردیم به دیزنیلند؛ مأموریت این کمپانی «سرگرمکردن، آگاهساختن و الهامبخشی به مردم سراسر جهان با قدرت داستانسرایی، خلاقیت و فناوریهای نو» تعریف شده است. مأموریت این مجموعه را میتوان در محصولات، خدمات و تبلیغات آن بهوضوح دید و هم? آنها به چشمانداز آن یعنی خوشحالکردن مخاطب ختم میشوند.
مقاله پیشنهادی: استراتژی کسب و کار چیست؟ 9 نمونه استراتژی کسب و کار
5. صدا و لحن برند خود را پیدا کنید
صدا و لحن برند نحو? ارتباط او با مشتریان را تعیین میکند. صدای شما تداعیگر شخصیت کسبوکارتان است؛ شخصیتی مهربان، شوخ یا پرقدرت و جدی. این صدا باید در تمام رسانهها ثابت باشد؛ بهگونهای که وقتی کاربر محتوا یا تبلیغی از شما دید، شخصیتی که دارید که در ذهنش شکل بگیرد. درست مثل وقتی که با شمارهای ناشناس به دوستمان زنگ میزنیم و او از صدا ما را میشناسد.
برای مثال ازکی همهجا شخصیت و صدایی دوستانه دارد و بیمهداتکام چهرهای جدی و رسمیتر از خود نشان میدهد.
صدا و لحن برند ازکی
برای پیداکردن صدای مجموع? خود لیستی از ویژگیهایی آن تهیه کنید؛ چند سال دارید؟ آیا به ماجراجویی علاقه دارید؟ یا بسیار مهربان و دلسوز هستید و مدام در رویدادهای خیرانه شرکت میکنید؟
در بین این ویژگیها باید لحن گفتوگوی این شخصیت را هم در کانالهای مختلف مشخص کنید. آیا او در اینستاگرام داستانهای خود را برای مشتریان تعریف میکند و در لینکدین نکات آموزشی به مخاطب یاد میدهد؟
برای این صدا و لحن انتخابی خود، داکیومنتی از ویژگیهای شخصیتی برندتان، لغات، جملات و سناریوهای مناسب او تهیه کنید و در اختیار بخشهای مختلف سازمان قرار دهید.
6. پیام و داستان شخصیت خود را خلق کنید
خلق پیام و داستان شخصیت شما یکی از مراحل برندسازی به حساب میآید که از همیت زیادی هم برخوردار است. داستان شرکت شما باید روایتی منسجم و احساسی از یک قهرمان باشد و محتوای آن موارد زیر را در بر بگیرد:
این فرد، چه نوع تیپ شخصیتیای دارد؟